جراحی بینی از اولین و متداول‌ترین عمل های زیبایی به منظور بهبود ظاهر افراد است که در دنیا طرفدارای بسیارزیادی دارد. در طی این فرآیند، جراح پلاستیک غضروف و استخوان بینی را برای رسیدن به یک ظاهر مطلوب‌تر تغییر می دهد. عمل بینی همچنین می تواند برای اصلاح نقص های ساختاری، از جمله مواردی که باعث مشکلات تنفسی می شود به کار گرفته شود.

انواع بینی

بینی استخوانی

بینی های استخوانی یا غضروفی، بینی هایی هستند که دارای پوستی نازک و غضروف مقاومی باشند. جراحی بینی استخوانی با برداشتن استخوان و جابه جا کردن استخوان ها انجام می شود تا بینی شکل مناسبی به خود بگیرد. مشخصه اصلی بینی های استخوانی در بیشتر موارد شامل داشتن قوز روی بینی است و از لحاظ ساختمان غضروف و بافت استخوانی مستحکم است؛ همچنین دارای پوست نازکی است، به نحوی که استخوان بینی قابل لمس است.

عمل جراحی در بینی های استخوانی راحت‌تر است، زیرا غضروف بیشتری دارند که راحت‌تر اصلاح می شود، دراین حالت پزشک حجم بینی را کاهش داده و فرم مناسبی به آن می دهد.

بینی گوشتی

در بینی های گوشتی لازم است یک پایه غضروف خوب ساخته شود، زیرا میزان غضروف در این نوع بینی کمتراست. پزشک اغلب بافت غضروفی را از یک قسمت بینی بر می دارد و به قسمت دیگری منتقل می کند؛ در حقیقت بافت در یک قسمت کاسته شده و در قسمت دیگر افزایش می یابد. گاهی نیز این احتمال وجود دارد که این غضروف به جای تیغه بینی از گوش برداشته شده و در شکل دهی به بینی گوشتی که کار دشواری نیز می باشد مورد استفاده قرار گیرد.

جراحی بینی

جراحی بینی استخوانی

یکی از عوامل مهمی که در عمل بینی استخوانی صورت می ‌پذیرد، برداشتن قوز و برآمدگی بوده که این عمل باعث تغییر فرم بینی به بهترین حالت ممکن می‌ شود. بینی استخوانی به دلیل داشتن برآمدگی استخوانی، میتواند سایراعضای صورت را تحت تأثیر قرار دهد و از زیبایی صورت متقاضی کاسته شود که با انجام عمل بینی استخوانی این زیبایی دو چندان می شود.

جراحی بینی گوشتی

افزودن یا کاستن بافت در بینی گوشتی به خودی خود امکان بازگشت حالت بینی به پیش از عمل را افزایش نمی دهد؛ اما اگر ساخت پایه غضروف یا تقویت غضروف دربینی گوشتی به درستی انجام نشود، پوست روی بینی و بافت نرم زیر آن که حاوی مقداری چربی و غدد است به دلیل عدم وجود پایه مناسب تغییر شکل می دهد. گاهی نیز یک بافت اضافه در این قسمت تشکیل می گردد و سبب بدشکل شدن نوک بینی خواهد شد.

تورم بعد از عمل در بینی های گوشتی نیز مدت بیشتری به طول می انجامد که این امر امکان به وجود آمدن بافت فیبروز را افزایش می دهد. اما در صورتی که پس از عمل به توصیه های پزشک به خوبی عمل شود و ماساژ و چسب زدن در مدت زمان طولانی‌تر و با دقت بیشتری صورت بگیرد، از این مشکل پیشگیری می شود.

انواع جراحی پلاستیک بینی باز و بسته

 باید بدانید که رینوپلاستی به دو صورت باز و بسته انجام می شود. روش باز به روشی گفته می شود که بین سوراخ های بینی یک برش ظریف زده شده و در این حالت پوست به راحتی از روی بینی بلند می شود. در جراحی باز دید پزشک بهتر است و راحت‌تر می تواند تغییرات لازم را بر روی بینی انجام دهد، در صورتی که در جراحی بسته این امکان به راحتی وجود ندارد.

اما در روش بسته برش هایی از داخل بینی زده می شود. با این حال در هر دو روش پوست از اسکلت بینی جدا می شود، چرا که برای دسترسی به اسکلت بینی این کار لازم است. از مزایای این روش میتوان گفت که برش پوستی در ناحیه کلوملا را نداشته و زمان عمل کوتاه‌تر است.

همه چیز درباره جراحی بینی
همه چیز درباره جراحی بینی

کاندید مناسب جراحی بینی

یکی از راه های متداول برای اینکه متوجه شوید که آیا کاندید مناسبی برای عمل بینی هستید یا خیر، این است که یک جلسه مشاوره با یک جراح متخصص واجد شرایط داشته باشید. در این صورت جراح بینی می تواند به بررسی سابقه پزشکی، ویزیت پوست و وضعیت و شرایط بینی مراجعه کننده بپردازد و در صورت نیاز عمل بینی را توصیه نماید.

در جراحی بینی محدودیت سنی مشخصی وجود داشته و توصیه م ی‌شود قبل از آن، این عمل انجام نمی شود؛ چرا‌ که می ‌تواند مشکلاتی را برای افراد به همراه داشته باشد. توصیه بر این است که دختران و پسرانی که کاندیدای عمل جراحی بینی هستند، بعد از پایان سن بلوغ این کاررا انجام دهند. اغلب دختران در پایان ۱۶سالگی و پسرها در پایان ۱۸‌سالگی به بلوغ کامل رسیده‌اند و می ‌توانند تحت جراحی بینی قرار بگیرند.

از طرف دیگر امروزه ‌تعداد قابل ‌توجهی از متقاضیان این جراحی زیبایی افراد بالای ۴۰‌ سال هستند. درمورد این دسته از کاندیداها با این شرایط سنی باید بگوییم که چنانچه وضعیت عمومی ‌و سلامت فرد خوب باشد، می توانند بدون مشکل این جراحی را انجام دهند.

جراحی ترمیمی بینی

جراحی ترمیمی بینی یک روش عمل بینی است که برای اصلاح شکل و اندازه بینی استفاده می ‌شود. هدف اصلی این جراحی، بهبود عملکرد تنفسی و ظاهر بینی است. بعضی افراد به دلیل مشکلاتی مانند شکستگی بینی و برخی دیگر به دلیل بینی نامتناسب به صورت ظاهری، از این نوع جراحی استفاده می ‌کنند.

در جراحی ترمیمی بینی، جراح برای بهبود شکل و اندازه بینی از انواع تکنیک‌ های جراحی استفاده می‌ کند؛ از جمله برش‌ها و نیز برداشتن بافت‌ های اضافی از بینی. پس از جراحی، بیمار باید تحت مراقبت‌ های پساعملیاتی قرار گیرد و از دستورات پزشک پیروی کند.

بسته به نیاز و مشکلات بیمار، در جراحی ترمیمی بینی می‌توان به شکل بینی، انحنای بینی، بزرگی یا کوچکی بینی، تغییرات در بخش‌ های داخلی بینی و همچنین برخی مشکلات تنفسی پرداخت. باید توجه داشت که جراحی ترمیمی بینی یک روش جراحی است که ممکن است با خطرات و عوارضی همراه باشد، به همین دلیل باید از پزشک خود درباره مزایا و معایب این جراحی سؤال کنید. مزایای جراحی ترمیمی بینی شامل موارد زیر می‌شود:

  1. بهبود عملکرد تنفسی: جراحی ترمیمی بینی می‌تواند بهبود عملکرد تنفسی فرد را ایجاد کند. این جراحی می ‌تواند به کاهش مشکلات ناشی از انحراف بینی، تنگی نفس، عدم توانایی در نفس کشیدن، وجود کیسه هوایی و یا سایر مشکلات مشابه کمک کند.
  2. بهبود ظاهری بینی: جراحی ترمیمی بینی می ‌تواند بهبود ظاهری بینی و ایجاد تعادل بین بخش‌های مختلف بینی را ایجاد کند. با انجام این جراحی، می‌توان شکل، اندازه و نسبت بین بخش ‌های مختلف بینی را به یکدیگر برسانید.
  3. بهبود رفاه عمومی: انجام جراحی ترمیمی بینی می ‌تواند بهبود رفاه عمومی فرد را ایجاد کند. بهبود مشکلات تنفسی، ایجاد ظاهری بهتر و افزایش اعتماد به نفس، ممکن است به بهبود روحیه فرد و افزایش کیفیت زندگی کمک کند.

نکات لازم قبل از عمل جراحی بینی

حداقل ده روز قبل جراحی از مصرف آسپیرین و داروهای مشابه مانند ایبوبروفن، دیکلوفناک سدیم، ایندوماسین، مفنامیک اسید خودداری فرمائید. استفاده از استامینوفن بلامانع است. در صورت ابتلا به سرماخوردگی نوبت عمل بینی خود را به تعویق بیاندازید.

همچنین استعمال دخانیات به مدت 4 هفته قبل و بعد از عمل جراحی بینی ممنوع است، زیرا نیکوتین به دلیل انقباض عروقی، خون رسانی به بافت های عمل شده را مختل می نماید. به مدت 8 ساعت قبل از عمل جراحی بینی نیز از نوشیدن و خوردن اجتناب کنید.

مراقبت های لازم بعد از جراحی بینی

  • در زمان ترخیص برای شما مسکن، آنتی بیوتیک و آنتی هیستامین نسخه می شود.
  • رژیم غذایی پس از جراحی بینی در ابتدا به این صورت است که در روز اول مصرف مایعات و از روز بعد غذاهای نرم و معمولی مصرف می شود. به مدت دو هفته از مصرف خوردنی هایی که مستلزم حرکت زیاد لب‌ها باشد پرهیز نمائید.
  • در زمان استراحت پس از جراحی بینی باید کمی سرخود را بالاتر از بدن قرار دهید.
  • در روزهای ابتدایی پس از عمل از اصابت هر گونه ضربه به بینی بپرهیزید.
  • از خوابیدن به پهلو تا مدتی خودداری کرده و در تمام این مدت به صورت طاق‌باز بخوابید و سر را کمی بالاتر از حد بدن قرار دهید
  • جهت سهولت در تنفس می توانید در طول روز چند مرتیه داخل بینی خود را با محلول سرم نمکی شستشو نمایید.
  • در هفته های اول بعد از جراحي بيني از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب اجتناب نمایید.
  • کمپرس سرد روی چشم‌ها به مدت 48 ساعت پس از جراحی بینی باعث کاهش ورم خواهد شد.
  • ترشح از بینی تا 72 ساعت پس از جراحی بینی طبیعی است و در صورت لزوم، گاز کوچک جلوی بینی را تعویض نمائید.
  • حداقل به مدت 2 الی 3 هفته از تخلیه ترشحات بینی با فشار خودداری فرمایید.
  • گچ روی بینی بعد از 10-7 روز پس از عمل بینی برداشته می شود. درطی این مدت می توانید بدون خیس شدن گچ استحمام کنید.
  • شل شدن چسب‌ها در طی 5 روز اول طبیعی است.
  • داخل بینی را می توانید با گوش پاک کن به آرامی تمیز کنید.
  • کبودی بعد از عمل بینی طبیعی بوده و ظرف دو هفته از بین می رود.

همچنین برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی، ممکن است پزشک شما توصیه کند که از مصرف الکل، دخانیات و یا داروهایی که ممکن است با داروهای تجویز شده تداخل داشته باشند، اجتناب کنید. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که برای بهبودی کامل بعد از جراحی بینی، باید صبور باشید. در بسیاری از بیماران بهبودی کامل بعد از چند هفته و حتی چند ماه طول می ‌کشد. در صورتی که درد، خونریزی، تورم و یا علائم دیگری را تجربه کردید، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

همه چیز درباره جراحی بینی
همه چیز درباره جراحی بینی

خطرات و عوارض عمل بینی چیست؟

جراحی زیبایی بینی درست مثل هر جراحی دیگری می ‌تواند با عوارضی جراحی همراه باشد. از عوارض این جراحی می‌ توان به خونریزی بینی، عفونت یا واکنش منفی نسبت به ماده‌ بیهوشی اشاره کرد. سایر خطرات احتمالی و عوارض جراحی بینی عبارت‌اند از:

  • خون دماغ شدن مکرر
  • تنفس سخت از راه بینی
  • بی‌حسی دائمی در داخل و اطراف بینی
  • احتمال ایجاد ظاهر نامتقارن
  • درد، تغییر رنگ یا ورم مداوم بینی
  • سوراخ شدن تیغه‌ بینی

عوامل موثر در نتیجه جراحی بینی

در جراحی بینی کیفیت پوست بینی یکی از فاکتور های اصلی تعیین کننده در نتیجه نهایی عمل است. رعایت نکات مراقبتی بعد از رسیدن به نتیجه دلخواه نیز در جراحی  بی تاثیر نیست، اما می توان گفت که اصلی‌ترین فاکتور یک جراحی زیبایی بینی تبحر و تجربه  پزشک جراح است.

یکی از عوامل مهم در موفقیت این جراحی، تشخیص دقیق است. این موضوع هم از نظر تشخیص علت زیبا نبودن بینی در چهره براساس آنالیز دقیق صورت و هم از نظر تشخیص درست و دقیق مشکلات تنفسی پیش از جراحی حائز اهمیت است تا بیمار داوطلب جراحی از زیبایی طبیعی و رفع مشکل تنفسی و سلامت بینی پس از جراحی اطمینان داشته باشد.

هزینه جراحی بینی

هزینه جراحی بینی در تهران برحسب نیاز بینی فرد متفاوت است، به عنوان مثال اگر جراحی بینی فقط ترمیم بینی با استفاده از تزریق مایع یا ژل انجام شود، معمولاً به ‌صورت سرپایی و در مطب پزشک انجام شده وهزینه آن بستگی به جراح از چند صد هزار تومان تا چند میلیون می‌ باشد.

اما اگر یک عمل جراحی ترمیمی کامل بوده و در جراحی قبلی نقص وجود داشته باشد، باید یک عمل جراحی کامل انجام شود و معمولا این نوع جراحی هزینه بالای برای فرد خواهد داشت.

به علاوه هزینه های بیهوشی در کل فرایند جراحی بینی محاسبه می شود. میزان هزینه بیهوشی به پزشک بیهوشی، زمان عمل و بیهوشی موضعی یا بیهوشی عمومی بستگی دارد. معمولاً بیهوشی عمومی هزینه بیشتری نسبت به هزینه بیهوشی موضعی دارد.

همچنین هزینه تجهیزات مورداستفاده در جراحی بینی نیز تاثیرگذار می باشد. این هزینه‌ها بسته به جراح پلاستیکی که این عمل را انجام می دهد و اینکه این عمل در بیمارستان یا یک مرکز جراحی تخصصی انجام می شود متفاوت است؛ معمولاً تسهیلات جراحی بینی در بیمارستان بیشتر از تسهیلاتی است که در یک مرکز جراحی انجام می‌ شود، بنابراین هزینه در بیمارستان بیشتر است.

هزینه جراحی بینی در تهران

هزینه جراحی بینی در تهران با توجه به دستمزد بهترین جراح بینی، هزینه بیمارستان و پرسنل آن، هزینه متخصص بیهوشی، هزینه آزمایشات و داروها و غیره تعیین می شود.

به این نکته توجه داشته باشید که به خاطر هزینه کمتر به هر جراح بینی مراجعه کرده و ابتدا درباره او تحقیق نکنید، ممکن است که در آخر از نتیجه جراحی بینی رضایت نداشته و بعد از آن برای جراحی ترمیمی بینی اقدام کنید؛ در این صورت میزان هزینه جراحی بینی برایتان بسیار بیشتر می شود.

همچنین هزینه عمل بینی در کلینیک های خصوصی تهران به نسبت بیمارستان ها مناسب‌تر است. البته با توجه به موقعیت جغرافیایی کلینیک و تجهیزات آن، استفاده از روش ‌ها و ابزارهای به ‌روز، کادر درمانی و مشاوران مجرب و قابل اعتماد در هزینه عمل بینی در تهران متغیر خواهد بود.

به این مقاله امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *