پروتز سینه یا ایمپلنت سینه یکی از جراحی های زیبایی سینه محسوب می شود. ای جراحی در حقیقت  به ‌معنای بازسازی سینه ازطریق افزایش حجم آن است.

جراحی پروتز ازجمله پرطرفدارترین جراحی زیبایی دربین زنان است به خصوص درچند سال اخیر در بین زنان بسیارمحبوب شده است. ازروش پروتزبیشتربرای ایجاد سینه‌های بزرگ‌تروحجیم‌تر یا جایگزینیِ حجمی ازسینه که در حین شیردهی، حاملگی، کاهش وزن و سوءتغذیه یا عواملی مثل سرطان یا ضربه از بین رفته، استفاده می‌شود.

در این مقاله با مطالب زیر آشنا میشوید : پنهان

انواع پروتز سینه براساس مواد تشکیل دهنده

پروتزهای سینه براساس مواد تشکیل دهنده به دو نوع پروتز سالینی ، پروتز سیلیکونی تقسیم می شود.

-پروتز های سیلیکونی

این پروتزها با ژل سیلیکون پرمی شوند.جنس این پروتزها به بافت طبیعی سینه شما شباهت زیادی دارند البته پزشکان برای اینکه این نوع  پروتز سینه را دربدن فرد قراردهند باید ازبرش بزرگتری استفاده کنند.

پروتزسیلیکونی درصورتی که دچار پارگی شود خالی نمی شود و در بدن فرد باقی می ماند. همچنین به این نکته توجه داشته باشید پارگی به ندرت در این نوع پزوتراتفاق می افتد اما برای اینکه شما دچار مشکل نشوید باید بعد ازعمل زیبایی و درفواصل منظم به‌ وسیله پزشک خود ویزیت شوید تا ازسالم بودن پروتز مطمئن شوید . این نوع پروتز برای خانم ها با سن بالای ۲۲ سال مناسب است.

پروتز های سالینی یا  آب نمکی

محتوای داخل این نوع پروتز از آب نمک استریل شده است. پروتز سالینی چون از جدار غیرقابل نفوذ تشکیل شده است، سفت تر ازپروتز های دیگر است. این پروتز شکل طبیعی سینه را تغییرمی دهد و ظاهر سینه ها را به دلیل حجیم کردن به صورت مصنوعی جلوه می دهد.

برای اینکه پزشک بتواند پروتز سالینی را دربافت سینه شما قرار دهد یک برش کوچک در سینه شما ایجاد می کند.  این نوع پروتز برای خانم ها با سن بالای ۱۸ سال مناسب است.

درانتخاب پروتز سالینی این نکته را بدانید که درصورتی که این نوع پروتز دچار پارگی شود باعث خالی شدن پروتزخواهد شد و مایع موجود درآن که از آب نمک است پس ازمدتی جذب بدن فرد می شود. این نوع پروتز از لحاظ هزینه نسبت به دیگر پروتزها  ارزانتر است.

انواع مدل پروتز براساس ظاهر

پروتز براساس مدل پروتز به چند شکل تقسیم می شود که در اینجا به برخی از آنها اشاره شده است.

پروتز سینه گرد

پروتز گرد در حالت رخ ونیم رخ به صورت متقارن وشبیه نیمکره است. پروتز با شکل گرد این نوع  پروتزها شکل پری نسبت به بقیه انواع پروتزها دارند. شما برای اینکه سینه با برآمدگی و برجستگی بیشتری داشته باشید باید ازاین نوع پروتز  استفاده کنید.

پروتز سینه اشکی 

پروتز اشکی نوع دیگر ازپروتزهای است که قسمت بالایی پروتز نسبت به قسمت پایین ضخامت کمتری دارد. پروتز اشکی به سینه های شما فرم طبیعی ترمی بخشد زیرا در این نوع پروتز قسمت بالایی از قسمت پایینی خالی تر است به همین دلیل فرم طبیعی برای سینه به همراه دارد.

 

اقدمات قبل ازعمل پروتز سینه

-قبل از جراحی پروتز در صورت شک به حاملگی حتما به پزشک خود اطلاع دهید زیرا در زمان حاملگی جراحی پروتز امکان پذیر نیست.

-آزمایشات لازم قبل ازجراحی پروتز باید انجام شود و درهنگام مراجعه به بیمارستان باید همراه داشته باشید.

-در زمان مشاوره درصورت داشتن بیماری خاص مانند تالاسمی، دیابت، هپاتیت، آسم، کبدی و بیماری های قلبی و ریوی و … حتما به پزشک خود اطلاع دهید زیرا ممکن است به علت داشتن یک بیماری خاص جراحی پروتزصورت نگیرد.

-همچنین در صورت داشتن مشکل در جراحی های قبلی مانند مشکل دربند آمدن خون  و اختلال در به هوش آمدن حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

-در صورت مصرف داروهای ضد انعقاد خون مانند بروفن، ژلوفن، هپارین و آسپرین حتما به پزشک اطلاع دهید زیرا قبل از جراحی سینه مصرف این داروها باید از چند هفته جلوترقطع گردد.

-یکی از اقدامات لازمی که قبل از جراحی پروتز باید انجام دهید تهیه سوتین مخصوص است زیرا پس از جراحی استفاده از سوتین مخصوص الزامی است.

مراقبت های لازم بعد از جراحی پروتز سینه

این را بدانید که رعایت مراقبت ها بعد از پروتز در تعیین نتیجه نهایی عمل جراحی بسیار تاثیر گذار می باشد در نتیجه برای دریافت بهترین نتیجه وعدم بروز مشکلات احتمالی بعد از جراحی  به تمامی مراقبت های لازم توجه نمایید وآنها را به طور کامل رعایت کنید.

-یکی از مراقبت های لازم که بعد از جراحی پروتز باید بطور شبانه روز رعایت شود استفاده از سوتین طبی است زیرا سوتین همانند پانسمان عمل می کند و با انجام این کار از بروز عوارض احتمالی جلوگیری می شود در نتیجه سوتین را دائم بسته نگه دارید.

-به مدت سه هفته پس از جراحی پروتز  از خوابیدن بروی شکم وپهلو جدا خودداری نمایید زیرا امکان جابه جایی پروتزوجود دارد.

-لطفا ازاستعمال هرگونه دخانیات ونوشیدن نوشابه های الکلی به مدت یک هفته پرهیز نمایید. زیرا استعمال دخانیات موجب کاهش جریان خون می شود ودرنتیجه روند بهبودی به کندی پیش می رود.

-استفاده از کمپرس یخ برای کاهش تورم و کبودی پس از جراحی توصیه می شود.

-از حرکات بیش از حد دست در هفته اول خودداری نمایید.

-از فردای روز عمل در صورت استفاده از پانسمان ضد آب می توانید حمام نمایید در غیر این صورت پنج روز بعد از جراحی می توانید استحمام کنید.

پروتز سینه و شیردهی

طبق آماربیش از نیمی ازبیمارانی که قبل ازبچه‌دار شدن عمل شده‌اند بیشتر آنان هیچ مشکلی درشیردهی پس از جراحی نداشته‌اند، چون برشی که استفاده می‌شود کوچک بوده ونهایت تلاش جراح پروتز این است که میزان به هم ریختگی غده‌های شیری را به حداقل برساند. پروتز که درزیربافت سینه موثر در شیر دهی قرار می‌گیرد.به هیچ عنوان آسیبی به تغذیه کودک نخواهد رساند.

هزینه جراحی بزرگ کردن سینه

هزینه همواره در جراحی‌های زیبایی عامل مهمی به حساب می آیند . حق‌الزحمه جراح سینه ،تجربه ایشان، نوع پروتز  مورد استفاده وموقعیت جغرافیایی مطب  همگی در نتیجه جراحی تاثیرگذاراست .

هزینه جراحی پروتز شامل موارد زیر می‌شود:

-حق الزحمه جراح

-هزینه بیمارستان یا مرکز جراحی

-هزینه بیهوشی یا بی‌حسی

-قیمت پروتز

-تجویز دارو

-گن‌های مخصوص پس از جراحی

-آزمایش‌های پزشکی

در انتخاب پروتز مورد نظر بهتر است به جراح خود اعتماد کنید زیرا جراح شما با توجه به شرایط جسمی شما بهترین پروتز را پیشنهاد می دهد.

نحوه انجام جراحی پروتز سینه

در جراحی پروتز  ابتدا بیمار بیهوش می شود برای بیشتر افراد از بیهوشی عمومی استفاده می شود.در مرحله بعد معمولا برش هایی برروی سینه ایجاد می شود .

برش هایی که در پروتز انجام می شود معمولا برشهای  در دور هاله سینه،برش در زیر سینه  ،برش در زیر بغل ، ودر موارد خیلی کم برش در دور ناف نیز انجام می شود جراح این برشها را معمولا براساس نوع و شکل پروتز سینه  ، اندازه پروتز سینه ،شکل وساختار سینه فرد ،مهارت جراح انتخاب می کند.

مرحله بعد قرار دادن  پروتز است  جراح  پس ازایجاد برش از بالا یا پایین پروتز را وارد عضله دیواره قفسه سینه بدن می‌کند بطورکلی جراح از دو محل برای قراردادن پروتزسینه استفاده می کند درزیر بافت سینه و بالای عضله سینه ودر زیرعضله سینه قرار می دهد. البته به این نکته نیز توجه کنید که محل قرار گرفتن پروتز سینه  به جنس پروتز،کیفیت و ضخامت پوست، بستگی دارد.

در مرحله آخر زخم ها با نخ قابل جذب طولانی دوخته می شود و روی آن چسب های جراحی قرار داده می شود و در نهایت سینه بند طبی برروی سینه بسته می شود.

اندازه پروتز سینه را چطور انتخاب کنیم؟

در زمان مشاوره، جراح به خواسته های بیمار گوش می دهد ،همین طور جراح  اندازه گیری آناتومیکی سینه را نیزانجام می دهد وسپس اقدام به انتخاب پروتز مناسب می کند. اما در نهایت انتخاب اندازه پروتز یک تصمیم کاملا شخصی توسط بیمارمی باشد

برای اینکه بیمار تصمیم بهتری بگیرد توصیه می شود عکس های زیادی از قبل و بعد عمل پروتز در سایزهای مختلف  ببیند وآن ها را بررسی کند و  مشاوره های لازم را نیز انجام دهد.اما در نهایت بهتر پیشنهاد جراح خود را در انتخاب جراحی قبول کند.

سن مناسب انجام پروتز سینه‌

به طور کلی بزرگ کردن سینه‌ها را می‌توان از 18 سالگی به بالا انجام داد. فرد می‌توانند پروتز سینه را هم قبل از بچه دارشدن نیز انجام دهد بیشتر بیمارانی که  قبل از بچه‌دار شدن تحت عمل قرار می‌گیرند و هیچ مشکلی در شیردهی پس از جراحی ندارند.

برش‌هایی که در این عمل برای این افراد استفاده می‌شود کوچک است  بنابراین میزان به‌هم‌ریختگی غده‌های شیری کم می شود زیرا در بیشتر موارد پروتز سینه در زیر بافت سینه قرار می‌گیرد و به‌هیچ‌عنوان آسیبی به تغذیه کودک نخواهد رساند.

افراد مناسب پروتز سینه چه کسانی هستند

-افرادی که قصد انجام  جراحی سینه را دادند بهتر است افرادی غیرسیگاری و سالمی باشند تا پوست آنها  خاصیت ارتجاعی خوبی داشته باشد.

-افرادی که به طور طبیعی سینه های کوچک دارند.

-افرادی که  می خواهند فرم و سایزسینه خود  را پس از بارداری، شیردهی یا کاهش وزن ترمیم دهند.

– افرادی که به هر دلیل نیاز به ترمیم سینه پس از عمل جراحی دارند.

محل قرارگیری پروتز سینه کجا می باشد؟

محل قرارگیری پروتز سینه می تواند متفاوت باشد.بنا به تشخیص پزشک و آناتومی هر فرد و هدفی که افراد از پروتزسینه  دارند،محل وارد شدن پروتز متفاوت خواهد بود .

محل قرارگیری نقش مهمی در نتیجه جراحی پروتز سینه شما خواهد داشت.کیسه ای که ایمپلنت درون آن قرار دارد می تواند  در وسط بافت سینه و جداره قفسه سینه درپشت عضلات سینه قرار بگیرد یا اینکه درزیر ماهیچه سینه و روی عضلات باشد.

با اینکه پروتز می تواند در درپایین و یا بالای عضلات پستان قراربگیرد اما قرار دادن پروتز درعضلات سینه  نتیجه بهتردارد  و درهنگام شیردهی در مادران کمترین تاثیر را خواهد گذاشت.

دوره نقاهت پروتز سینه

شما می توانید بعد از جراحی به نرمی راه بروید و کارهای بسیار سبک را از روز بعد از عمل انجام دهید، ولی در 7-10 روز اول از انجام هرگونه کارهای سنگین از جمله کشیدن یا بلندکردن اشیاء سنگین بپرهیزید.

-بسته به شغل، بسیاری از زنان بعد از این مدت، می توانند به سر کار خود برگردند مشخصا اگر کار شما شامل کارهای کششی و بلندکردنی است، توصیه می شود 10 روزاز کارکردن بپرهیزید

-شما معمولا می توانید تمرینات سبک دست و پاها را بعد از سه هفته شروع کنید. تمرینات بازوها و شانه ها و شناکردن را می توانید بعد از 6 هفته شروع کنید.

بعد از عمل باید چه نوع عوارضی را انتظار داشته باشیم؟

به طور کلی این عمل نیز مانند تمام اعمال جراحی زیبایی دیگر می تواند عوارضی به دنبال داشته باشد. به دنبال این جراحی، ممکن است دو گونه عوارض برای بیمار ایجاد شوند.

۱- عوارضی که می ‌توانند در تمام اعمال جراحی ایجاد شود. مثل عفونت محل زخم، عوارض بیهوشی و خونریزی و… که جزو شاخص ‌ترین مثال‌ ها در این خصوص می باشد. اگر چه این عوارض در عمل جراحی پروتز سینه بسیار نادر می‌ باشد؛ ولی به‌ هر حال احتمال ناچیزی از وقوع وجود دارد.

۲- عوارض اختصاصی در این عمل، ایجاد عفونت پروتز است. این عارضه به ویژه با درمان‌ های پیشگیرانه آنتی‌ بیوتیکی به ندرت اتفاق می افتد. و احتمال ایجاد آن، بسیار کم می‌ باشد. عارضه دیگر ایجاد کپسول دور پروتز است. گاهی سیستم دفاعی بدن فرد در دراز مدت، پروتز را به عنوان یک جسم خارجی در نظر گرفته و به آن حمله می ‌کند. در این حالت کپسولی دور پروتز ایجاد می‌ شود و التهاب آن باعث کشش و کوچک شدن فضا و سفتی و تغییر شکل سینه می ‌شود.

استفاده از سوتین مخصوص بعد از عمل پروتز سینه

پوشیدن سوتین مخصوص پروتزرا در محل خود حفظ می کند وسبب می شود پروتز حد‌اقل جابه‌جایی به سمت پایین را در اثر نیروی جاذبه داشته باشد. در برخی موارد ممکن است پروتز بعد ازعمل کمی بالاتراز جایگاه طبیعی قرار بگیرد که در اینصورت می توان با بستن کش مناسب طبی در بالای سینه‌ها این مشکل را برطرف کرد.

نتایج جراحی پروتز سینه

جراحی پروتز سینه، نتایج خوبی  را به همراه دارد و بیمار بلافاصله بعد از عمل، تغییر در اندازه و حجم سینه را احساس خواهد کرد. از جمله مزایای این جراحی می توان به بالا رفتن سطح اعتماد به نفس خانم ها نیز اشاره کرد.

نکته ای که باید ذکر کنیم این است که بعد از انجام جراحی پروتزها به گونه ای طراحی شده اند که تا پایان عمر سالم و سفت باقی بمانند. تنها در صورتی که فرد خواهان در آوردن پروتز و یا بزرگ تر شدن سینه ها باشد، جراحی دیگری در آینده انجام خواهد شد.

کاندیدای مناسب عمل پروتز سینه

-خانم هایی که تمایل دارند سینه های حجیم تری داشته باشند

-بانوانی که سینه های کوچکی دارند وسایزسینه آنها با دیگر اجزای بدن تناسبی ندارد.

–  افرادی که به دلیل کاهش وزن ، پیری و بارداری سایز سینه آنها کاهش یافته است.

– بانوانی که به دلایل مختلفی دچار ناهنجاری هایی در یک یا هر دو سینه هایشان هستند.

– افرادی که بعد از درمان سرطان سینه بخشی از بافت سینه یا بافت سینه خود را کامل از دست داده اند.

-خانم هایی که به دلیل کاهش وزن شدید، سینه دچارافتادگی شده است.

مدت دوام  انواع پروتز سینه چقدر است

به زور کلی می توان گفت که انواع پروتزها طول عمر زیادی در بدن  فرد دارد اما به جرات می توان گفت که هیچ کدام ازانواع پروتز همیشگی ودائمی  نیستند و به مرور زمان انواع پروتز سینه شروع به فرسوده شدن می کنند .این امر به این علت است که به مرور زمان پوسته‌ی خارجی پروتز سینه کهنه ونازک شده و از بین می روند.

الیته این نکته را نیزدرنظر بگیرید که پروتزسینه درورزشکاران به‌خصوص مربی‌های ایروبیک، دوندگان ، سوارکاران عمر کمتری نسبت به بقیه افرد دارند ودچار فرسودگی و پارگی زودتری خواهد شد. اگر شما جراحی سینه انجام داده‌اید، باید هرچند سال یک بار توسط پزشک معاینه شوید.

پزشک بر چه اساسی سایز پروتز سینه را انتخاب می کند؟

در حالت کلی پروتزهای سینه ، سایزهای مختلفی دارند و از این رو ممکن است جراح  برای هر فردی یک سایز متفاوت انتخاب کند. قاعدتا مناسب ترین سایز پروتز سينه در هر فرد، پروتزی است که ظاهری متناسب تروزیباتری به اندام فرد ببخشد.

از این رو پزشک متخصص درهنگام مشاوره  بر اساس بررسی ها و آنالیزی که به لحاظ جسمی بر روی بیمار انجام می دهد و با توجه به ابعاد قفسه سینه و وضعیت فیزیکی فرد ، متناسب ترین سایز پروتز سينه رابرای وی انتخاب می کند.

توجه داشته باشید که در نظر گرفتن ابعاد قفسه سینه برای انتخاب سایز پروتز سينه  بدین جهت برای پزشک مورد اهمیت است که با افزایش حجم پروتز بر پهنای آن نیز افزوده می شود ، لذا انتخاب پروتزی که از اندازه قفسه سینه بیمار بزرگ تر است کاملا اشتباه می باشد ؛ چرا که در این صورت ممکن است کناره ها و لبه های پروتز از اطراف بافت اصلی سینه بیمار تجاوز کند و این امر می تواند منجر به چین خوردگی و بروز مشکلات متعددی برای فرد گردد.

قبل ازانجام پروتزسینه موارد زیر را در نظر بگیرید

-همان گونه که در بالا اشازه شد پروتزهای سینه برای تمام طول عمر نیستند. میانگین طول عمر یک ایمپلنت درحدود ده سال است. تخریب پروتزممکن است اتفاق بیفتد. هم چنین سن و سال، افزایش ویا کاهش وزن ممکن است باعث تغییر شکل ظاهری سینه‌ها نیز شود. این مسائل ممکن است باعث شوند بعد از چند سال این جراحی را تکرارکنید.

این نکته را بدانید که اگر پروتز سینه داشته باشید، علاوه بر ماموگرافی روتین، شما به معاینه های تخصصی نیز نیاز خواهید داشت.

-پروتزهای سینه ممکن است به شیردهی فرد آسیب برسانند.برخی از زنان پس از پروتز، قادر به شیردهی موفق هستند. با این حال برای برخی دیگر ممکن است برای شیردهی دچار مشکل شوند.

-این را بدانید که بیمه ها هزینه های پروتز سینه را پوشش نمی‌دهند. مگر اینکه از لحاظ پزشکی ضروری باشد. بنابراین برای هزینه های عمل، از جمله جراحی‌های مرتبط یا تصویربرداری در آینده آماده باشید.

به این مقاله امتیاز دهید

دکتر فرخ سواددارAuthor posts

Avatar for دکتر فرخ سواددار

فوق تخصصی جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی / رتبه اول آزمون ورودی جراحی پلاستیک / رتبه اول برد کتبی جراحی پلاستیک / هیأت علمی دانشگاه و معاونت آموزشی گروه جراحی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *