انتظار فرد از عمل جراحی سینه و رسیدن به نتیجه دلخواه، در انتخاب پروتز سینه موثر است. البته در انتخاب اندازه پروتز سینه بیمار، در مرحله اول پزشک مسئول باید دید منطقی و درستی داشته باشد. به عنوان مثال اگر بافت سینه های بیمار کوچک بوده و بیمار دارای پهنای قفسه سینه کوچکی باشد، نباید پروتز سینه در سایز خیلی بزرگ انتخاب شود.
یکی از روش هایی که در انتخاب بهترین دکتر پروتز سینه موثر است، مراجعه حضوری و مشاهده سایر مراجعه کنندگان در محیط مطب می باشد. شما می توانید با بیماران قبلی که تجربه این جراحی را داشتهاند صحبت کرده و سوالات خود را در خصوص جراحی و جراح سینه بپرسید.
چرا جراحی سینه انجام دهیم؟
یکی از دلایلی که خانم ها تمایل دارند جراحی سینه انجام دهند، خوش فرم شدن و زیباتر شدن سینه ها است. چرا که تغییر شکل سینه ها در دوران هایی از زندگی به خصوص در دوران بارداری و شیردهی برای فرد اتفاق می افتد. همچنین یکسری افراد بعد از داشتن یک کاهش وزن شدید، در سینه های خود دچار بد فرمی می شوند.
اندازه پروتز سینه را چطور انتخاب کنیم؟
در زمان مشاوره، جراح به خواسته های بیمار گوش می دهد. همین طور جراح اندازه گیری آناتومیکی سینه را نیزانجام داده وسپس اقدام به انتخاب پروتز مناسب می کند؛ اما در نهایت انتخاب اندازه پروتز یک تصمیم کاملا شخصی توسط بیمارمی باشد
برای اینکه بیمار تصمیم بهتری بگیرد، توصیه می شود عکس های زیادی از قبل و بعد عمل پروتز در سایزهای مختلف ببیند وآن ها را بررسی کند.
انتخاب پروتز سینه توسط پزشک
در حالت کلی پروتزهای سینه سایزهای مختلفی دارند و از این رو ممکن است جراح برای هر فرد یک سایز متفاوت انتخاب کند. قاعدتا مناسبترین سایز پروتز سينه در هر فرد، پروتزی است که ظاهری متناسبتر و زیباتری به اندام فرد ببخشد.
از این رو پزشک متخصص در هنگام مشاوره بر اساس بررسی ها و آنالیزی که به لحاظ جسمی بر روی بیمار انجام می دهد، متناسبترین سایز پروتز سينه را برای وی انتخاب می کند.
توجه داشته باشید که در نظر گرفتن ابعاد قفسه سینه برای انتخاب سایز پروتز سينه بدین جهت برای پزشک مورد اهمیت است که با افزایش حجم پروتز، بر پهنای آن نیز افزوده می شود؛ لذا انتخاب پروتزی که از اندازه قفسه سینه بیمار بزرگتر است کاملا اشتباه می باشد. چرا که در این صورت ممکن است کناره ها و لبه های پروتز از اطراف بافت اصلی سینه بیمار تجاوز کند و این امر می تواند منجر به چین خوردگی و بروز مشکلات متعددی برای فرد گردد.
انتخاب پروتز سینه براساس ظاهر
پروتز براساس مدل پروتز به چند شکل تقسیم می شود که در اینجا به برخی از آنها اشاره شده است.
پروتز سینه گرد
پروتز گرد در حالت رخ ونیم رخ به صورت متقارن و شبیه نیمکره است. این نوع پروتزها شکل پُری نسبت به بقیه انواع پروتزها دارند. شما برای اینکه سینه هایی با برآمدگی و برجستگی بیشتری داشته باشید، باید ازاین نوع پروتز استفاده کنید.
از سوی دیگر کسانی که میخواهند پروتز سینه بافت نرم و خوشفرمی داشته باشد معمولا این پروتزهای گرد را انتخاب می کنند.
پروتز سینه اشکی
پروتز اشکی نوع دیگر از پروتزهای سینه است که در آن قسمت بالایی پروتز نسبت به قسمت پایین ضخامت کمتری دارد. پروتز اشکی به سینه های شما فرم طبیعیترمی بخشد، زیرا در این نوع پروتز قسمت بالایی از قسمت پایینی خالیتر است.
به علاوه این نوع پروتز برای عدهای از افراد پیشنهاد می شود:
- کسانی که بافت سینهی آنها خیلی کم است.
- افرادی که اصلا بافت پستان ندارند.
- افرادی که سینه های تخت و بدون شکل دارند.
- خانم هایی که پوشش بافت نرم سینهشان خیلی کم است.
- کسانی که دچار عدم تقارن در سینهها یا نقص ظاهری سینه هستند
جنس و مواد تشکیل دهنده پروتز سینه
پروتزهای سینه از معمولا یکی از سه جنس سیلیکونی، آب نمکی و پروتز سینه ثابت یا«Gummy Bear» هستند.
- پروتزهای سینه آبنمکی گرد بوده و با آبنمک استریل یا سالین پر شدهاند. پروتز سینه آبنمکی دارای جدارهای سیلیکونی و غیرقابل نفوذ هستند، از پروتزهای سیلیکونی سفتتر هستند، در صورت پارگی پروتز سینه تخت و صاف شده و مایع درون آنها طی فرایندی طبیعی جذب بدن می شود؛ چون این مایع به طور طبیعی در بدن وجود دارد (پس مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کند)
- پروتز سینه سیلیکونی از ترکیبات مختلف سیلیکون ساخته شده و شبیه ژل چسبنده هستند. با توجه به شبیهتر بودن آنها به بافت سینه، معمولا انتخاب اول خانم ها می شوند. علاوه بر این در صورت صدمه دیدن این پروتزها از بین نمی روند و ژلهای درون پروتز به فضای اطراف یا لایههای دیگر پروتز وارد میشوند. درصورتی که از پروتز سینه سیلیکونی استفاده کردهاید، معاینهی منظم توسط پزشک امری ضروری است.
- پروتزهای سینه ثابت (Gummy Bear) در بدن به جای گرد بودن، دارای کمی انحنا بوده و در قسمت پایین از برجستگی بیشتری برخوردار هستند. همچنین تراکم سیلیکون در این نوع از پروتزها بالاست و در نتیجه سفتتر هستند، به همین دلیل آسیب دیدگی در آنها کمتر است. بزرگترین عیب پروتزهای ثابت این است که برای قرار دادن این پروتزها نسبت به انواع دیگر، باید برشهای بیشتری در پوست ایجاد شود؛ همچنین در صورتی که پاره شوند، به هیچ عنوان دچار تغییرات ظاهری نخواهند شد و از این جهت به آنها پروتزهای ثابت می گویند.
محل قرارگیری پروتز سینه
جراحی پروتز سینه با بیهوشی عمومی انجام شده و محل قرارگیری پروتز زیر بافت پستان و یا زیر عضله است. تعیین محل دقیق طی معاینه و در جلسه مشاوره مشخص خواهد شد.
در جراحی پروتز پستان از چندین روش برای برش دادن استفاده می شود: برش دور هاله پستان (periareolar) ، برش زیر بغل (transaxially) و برش زیر پستان (inframammary) که رایجتر نیز می باشد.
مراقبت های لازم بعد از جراحی پروتز سینه
این را بدانید که رعایت مراقبت های بعد از پروتز در تعیین نتیجه نهایی عمل جراحی بسیار تاثیر گذار می باشد؛ در نتیجه برای دریافت بهترین نتیجه وعدم بروز مشکلات احتمالی بعد از جراحی به تمامی مراقبت های لازم توجه نمایید.
- یکی از مراقبت هایی که بعد از جراحی پروتز باید بطور شبانه روز رعایت شود، استفاده از سوتین طبی است؛ زیرا سوتین همانند پانسمان عمل کرده و با انجام این کار از بروز عوارض احتمالی جلوگیری می شود.
- به مدت سه هفته پس از جراحی پروتز سینه از خوابیدن بر روی شکم و پهلو جدا خودداری نمایید.
- لطفا از استعمال هرگونه دخانیات و نوشیدن نوشابه های الکلی به مدت یک هفته پرهیز نمایید؛ زیرا استعمال دخانیات موجب کاهش جریان خون می شود و در نتیجه روند بهبودی به کندی پیش می رود.
- استفاده از کمپرس یخ برای کاهش تورم و کبودی پس از جراحی توصیه می شود.
- از حرکات بیش از حد دست در هفته اول خودداری نمایید.
- از روز عمل به بعد در صورت استفاده از پانسمان ضد آب می توانید حمام نمایید؛ در غیر این صورت پنج روز بعد از جراحی می توانید استحمام کنید.
در صورت بروز موارد زیر در روزهای بعد از عمل باید پزشک خود را سریعا مطلع کنید:
- نشانه هایی از عفونت، تب، گرمی، درد شدید در محل عمل
- افزایش شدید و سریع کبودی
- خروج ترشحات زرد رنگ و بدبو پس از عمل
- تپش قلب و تنگی نفس
بدون دیدگاه